Begeleid wonen

Zorg met oog voor jou

Aangepast aan de hulpvraag begeleiden wij onze cliënten in de thuissituatie om zelf weer controle over het dagelijkse leven te krijgen.

Wat bieden wij?

Zelfstandig wonen met begeleiding

Wil je niet in een woonvorm wonen maar heb jij wel intensieve begeleiding nodig? Je kunt met een pgb voor beschermd wonen ook in een zelfstandige woonruimte wonen en daar de begeleiding krijgen die je nodig hebt. De begeleiding bij beschermd wonen is gericht op duidelijke structuur en regelmaat, ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, een zinvolle dagbesteding die aansluit op jouw mogelijkheden en zorg dragen dat je jezelf en anderen geen schade toebrengt.

Participlaza beschikt in Assen ook over een beschermde (crisis) instapklare woning die naast een eigen woon en slaapkamer is voorzien van een eigen toilet, badkamer en keuken. Tijdens een verblijf in deze beschermde woning worden je de basisvaardigheden aangeleerd om uit te stromen naar een zelfstandige woonruimte. Beschikbaarheid op aanvraag.

Hoe wordt beschermd wonen gefinancierd?

Heb je een indicatie voor de Wlz (wet langdurige zorg) dan kan je Beschermd wonen via deze wet inkopen, dit wordt geregeld door het regionale zorgkantoor. Heb je geen Wlz indicatie dan kan je voor beschermd wonen een Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) voorziening aanvragen bij de gemeente. Indien gewenst ondersteund Participlaza tijdens de aanvraagprocedure voor een Wmo voorziening bij jouw gemeente of de aanvraagprocedure voor een Wlz indicatie bij het CIZ.

Oriënterend gesprek?

Maak een afspraak en kijk of wij als Participlaza passen bij jou hulpvraag

Vrijblijvend gesprek

Verhuizen: wat een werk……

Participlaza verhuis, opruim en kluscoach.

Elke verhuizing is anders en dit kan veel stress opleveren. Zeker als je voor het eerst zelfstandig begeleid gaat wonen.

Een verhuizing is niet alleen dozen inpakken en naar de nieuwe woning brengen maar ook energiebedrijven, internet, verzekeringen enz. overzetten. Bij een goede voorbereiding hoort een goede planning. Door jou te ondersteunen van A naar Z gaat de verhuizing volgens een vast omlijnt stappenplan.

Wat moet er mee en wat kan weg? Wat moet er gedaan worden? Wij kunnen gepast vervoer regelen. Wij kijken samen of alles in de nieuwe woning past. Daarnaast kunnen wij ondersteunen bij het kopen van de inrichting: meubilair, witgoed etc. uitgaande van jouw budget.

Tevens kunnen wij ondersteunen bij de aanvraag van een verhuisbudget. (Dit verschilt per gemeente).

Thuis Wonen Plus

Participlaza biedt Thuis Wonen Plus aan voor participanten die zelfstandig willen (blijven) wonen en niet zonder 24-uurs ondersteuning kunnen. De begeleiders komen bij jou thuis langs. Zo kun je thuis blijven wonen en hoef je niet te verhuizen.

Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.