Nazorg slachtoffersjeugdzorg

Wij staan voor je klaar

Gesloten jeugdzorg kan enorm veel met een jongere doen. Voor deze jongvolwassenen staan wij klaar met nazorg en begeleiding.

Wat bieden wij?

Gesloten jeugdzorg heeft een enorme impact op een jongere. Wanneer de jongere de volwassen leeftijd bereikt, dan stopt de jeugdzorg en wordt dit vaak overgenomen door Wmo of Wlz. Helaas blijkt in de praktijk dat een verblijf binnen gesloten jeugdzorg op latere leeftijd leidt tot ernstige hinder in het dagelijks functioneren door allerlei trauma’s.

Wij gaan eerst met deze jongvolwassenen in gesprek om de trauma’s in kaart te brengen en een omschrijving te maken van het doorgelopen traject binnen gesloten jeugdzorginstellingen. Daarna bieden wij ondersteuning bij het opvragen en compleet maken van het jeugdzorgdossier, waarmee er een aanvraag kan worden gedaan voor een compensatie voor al het leed dat is aangedaan binnen het traject van gesloten jeugdzorg. Wij werken samen met een gezondheidsrechtspecialist die juridische ondersteuning kan bieden wanneer een oordeel van de rechter nodig mocht zijn.

Oriënterend gesprek?

Maak een afspraak en kijk of wij als Participlaza passen bij jou hulpvraag

Vrijblijvend gesprek

Onze missie

Kijk vanuit de ogen van de participant, denk vanuit de belangen van de participant dan komt het altijd goed aan de participant.

Onze missie is om de cliënt te ondersteunen bij de hulpvraag op een manier die aansluit op de mogelijkheden en capaciteiten van de cliënt.

Samen met de cliënt brengen wij de hulpvraag in kaart, verwoorden wij dit in een zorgplan en gaan we het zorgplan periodiek evalueren.

Ben je benieuwd naar de soorten zorg die Participlaza verleent? Klik dan hieronder en bekijk het gehele zorgaanbod.

Verantwoord ondernemen

Participlaza heeft het certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij dragen ons steentje bij aan een beter sociaal domein door ons actief in te zetten voor AssenvoorAssen.

Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.