Persoonlijke begeleiding

Zorg met oog voor kwaliteit & professionaliteit

Tijdens onze persoonlijke begeleiding staat de cliënt centraal. Wat heeft de cliënt nodig? Dat kan jobcoaching zijn, maar ook coaching bij het huishouden.

Wat bieden wij?

Individuele begeleiding

In de wet staat dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Lukt dat niet zonder hulp, dan kun je daarvoor begeleiding aanvragen. Individuele begeleiding betekent dat je van je zorgverlener tips en adviezen krijgt. Je kunt onder andere begeleiding aanvragen voor hulp bij jouw dagindeling, hulp bij sociale contacten, een schoon en leefbaar huis, hulp bij administratie en contacten met instanties maar ook voor de activiteiten in het dagelijks leven zoals hobby’s en boodschappen.

Hoe wordt individuele begeleiding betaald?

Heb je een indicatie voor de Wlz (wet langdurige zorg) dan kan je individuele begeleiding via deze wet inkopen, dit wordt geregeld door het regionale zorgkantoor. Heb je geen Wlz indicatie dan kan je voor individuele begeleiding een Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) voorziening aanvragen bij de gemeente. Indien gewenst ondersteund Participlaza tijdens de aanvraagprocedure voor een Wmo voorziening bij uw gemeente.

Voor meer informatie kunt u het aanmeldformulier op de website gebruiken.

Oriënterend gesprek?

Maak een afspraak en kijk of wij als Participlaza passen bij jou hulpvraag

Vrijblijvend gesprek

Hulp bij de opvoeding

Wij ondersteunen jonge ouders bij de opvoeding van hun kind.

Ben je in verwachting of heb je een jong kind(eren) dan komt er veel op je af. Ineens moet je zorgdragen voor een klein wezentje dat totaal afhankelijk is van jou. Als jonge ouder kun je veel vragen hebben betreffende het ouderschap.

Participlaza biedt jonge, onervaren ouders de mogelijkheid hen te begeleiden en te ondersteunen in de opvoeding. Waarbij de regie door ouder(s) zelf wordt ingevuld.

Bij het zoeken naar begeleiding kijken wij samen met de jonge ouder(s) wat bij hen past.

Psychologische veiligheid

Participlaza vindt psychologische veiligheid essentieel voor hun participanten en medewerkers. Psychologische veiligheid zorgt voor vertrouwen. Dit leidt tot aantoonbare verbeteringen in eigenaarschap, samenwerking, leren, creativiteit en presteren.

Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.