Werkwijze

Zorg met oog voor jou

Naast een dagbesteding en fijn wonen biedt Participlaza een ruim aanbod aan begeleiding, zoals: persoonlijke begeleiding, dagbesteding, begeleid wonen, nazorg jeugdzorgslachtoffers en advies. Wat heb jij nodig? Van veilig wonen tot begeleiding bij de communicatie met instanties, wij staan voor jou klaar.

Hoe gaan wij te werk?

Contact

Vraag je je af wat wij voor jou of voor jouw familie, vriend of vriendin kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en wij informeren je over de mogelijkheden. Kom je bij ons op het hoofdkantoor? Dan is de kans groot dat onze aandachtfunctionarissen Berner Senner honden Beau en Kyra je enthousiast begroeten.

Intake

Tijdens een uitgebreide kennismaking gaan we op zoek naar een passende begeleiding bij jouw hulpvraag. Wie ben jij en wat heeft jou gevormd tot wie je nu bent? Iedere situatie is anders en bij iedere situatie past weer een ander zorgplan.

Advies

We stellen samen een zorgplan op om zo op een prettige manier jouw doelstellingen te kunnen bereiken. Bij Participlaza staat de client centraal en wordt er gedacht en gewerkt vanuit jouw mogelijkheden. Het is onze missie om je te ondersteunen op een dusdanige wijze dat je uiteindelijk meer zelfstandig kunt functioneren op de korte én de lange termijn.

Aanvraag voorziening

Voordat wij een traject kunnen starten wordt er meestal een aanvraag bij de Wmo of de Wlz gedaan. Het kan soms even zoeken zijn waar je precies moet zijn en hoe het geregeld moet worden. Daarom ondersteunen wij onze cliënten in de vaak complexe lokettenjungles binnen de wet maatschappelijke ondersteuning.

Traject

Tijdens het traject staan veiligheid, openheid, vertrouwen, humor, samenwerken en bovenal plezier centraal. Zo kunnen we op een professionele manier onze cliënten stimuleren om te werken aan zichzelf en de toekomst en zo stappen voorwaarts te maken en de blik voorwaarts te houden.

Evaluatie

Samen met jou bespreken en evalueren we de doelen en waar nodig sturen we bij. Daarbij houden wij continu rekening met jouw mogelijkheden en competenties. We hopen samen met jou een mooie ontwikkeling door te maken. Lukt het even niet? Dan kun je altijd op ons terugvallen.

Oriënterend gesprek?

Maak een afspraak en kijk of wij als Participlaza passen bij jou hulpvraag

Vrijblijvend gesprek

Onze missie

Kijk vanuit de ogen van de participant, denk vanuit de belangen van de participant dan komt het altijd goed aan de participant.

Onze missie is om de cliënt te ondersteunen bij de hulpvraag op een manier die aansluit op de mogelijkheden en capaciteiten van de cliënt.

Samen met de cliënt brengen wij de hulpvraag in kaart, verwoorden wij dit in een zorgplan en gaan we het zorgplan periodiek evalueren.

Wil je graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kom je bij ons werken?

Vacatures

Wij hebben een beperkt aantal BBL-werkplekken beschikbaar en zijn SBB-erkend. Ben je vrijwilliger? Ook dan ben je van harte welkom! Stuur ons gerust een CV met motivatiebrief.

Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden? Stel ze gerust. Onze zorgadviseurs zijn beschikbaar en gaan graag met je in gesprek. Bel ons of stuur anders een mail met je gegevens en wanneer je gebeld wilt worden.